«Είπα πράσινο τσάι, να κάνουμε μια καλή γέφυρα,» ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προηγουμένως είχε πει στους δημοσιογράφους ότι πίνει πράσινο τσάι συνέχεια.
Η συνταγή για τους απολαυστικούς κουραμπιέδες της κυρίας Μητσοτάκη
Υλικά
1 κιλό βούτυρο
1 κιλό αμύγδαλα, καβουρδισμένα και αλεσμένα στο μπλέντερ
1.200 γραμμάρια αλεύρι
1 πιατάκι του καφέ σιμιγδάλι
1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ σε λίγο κονιάκ
2 κρόκοι αυγών
Ζάχαρη άχνη, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους να χτυπηθούν καλά. Μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουραμπιεδάκια με μια μικρή τρύπα στη μέση. Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 200ο C στον αέρα. Μπορούμε να ψήσουμε και 2 και 3 ταψιά ταυτόχρονα. Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα ακουμπάμε σε πιατέλες με ζάχαρη άχνη, για να έχουν και οι πάτοι ζάχαρη, και έπειτα τα πασπαλίζουμε και από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Συμβουλή
Προσοχή όταν αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Δεν πρέπει να γίνουν σκόνη, αλλά μικρά κομματάκια, για να είναι γευστικοί οι κουραμπιέδες μας.
ΙΝFO
«ΜΑΡΙΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Συνταγές… με Ιστορία»