Υλικά
750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
375 ml νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
35 γραμμ. ηλιέλαιο
35 γραμμ. γάλα εβαπορέ
15 γραμμ. ζάχαρη
8 γραμμ. αλάτι
Για την πίτσα
5 λευκά μανιτάρια σε λεπτές κάθετες φέτες
1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο κομμένο στη μέση και μετά σε ψιλές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
150 ml κρέμα γάλακτος
60 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
60 γραμμ. τριμμένη μοτσαρέλα
150 γραμμ. γκοργκοντζόλα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας σκόνη από αφυδατωμένο μανιτάρι Porcini
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Για τη ζύμη: Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας από τη συνολική ποσότητα του αλευριού. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις από έξω προς τα μέσα, για 4 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή κι ελαστική. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξανά ζυμώνουμε για 3 λεπτά, ανασηκώνοντας τη ζύμη από έξω προς το κέντρο μέχρι να γίνει λεία.
Ξεκουράζουμε με σκεπασμένο μπολ για αλλά 20 λεπτά. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί φούρνου και απλώνουμε το ζυμάρι.
Για την πίτσα: Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τις λεπτές φέτες των μανιταριών. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με την σκόνη από το Porcini. Βάζουμε σε όλη την επιφάνεια την τριμμένη μοτσαρέλα. Τέλος, εναποθέτουμε διάσπαρτα τους κύβους της γκοργκοντζόλα. Ψήνουμε στους 250 για 15 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr