Υλικά
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμ. πτι μπερ θρυμματισμένα
80 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια βελούδινη και απαλή σαντιγί. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Στα ποτηράκια που θα σερβίρουμε το γλυκό, δημιουργούμε την πρώτη στρώση με τα θρυμματισμένα πτι μπερ. Ρίχνουμε πάνω από το μπισκότο την καραμέλα και στη συνέχεια τη μπανάνα, την οποία κόβουμε διαγώνια σε μεγάλες φέτες. Επικαλύπτουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο και πασπαλίζουμε με κακάο.
Με ένα κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού, παίρνουμε μια δόση από τη σαντιγί και την προσθέτουμε πάνω από τις μπανάνες. Γαρνίρουμε με λίγη επιπλέον καραμέλα και πασπαλίζουμε ξανά με κακάο. Τα ατομικά μπανόφι μας είναι έτοιμα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Χώρισαν Αλέξης Παππάς και Αθηνά New York σχεδόν ένα μήνα μετά το Bachelor – Όλο το παρασκήνιο
- Survivor 5: Η ανάρτηση του συντρόφου της Μυριέλλας μετά το trailer που έδειξε να φιλάει τον Κατσαούνη
- Survivor: Ποιος είναι υποψήφιος προς αποχώρηση – Φωτιά το συμβούλιο χθες
- Ελένη Μενεγάκη: Πώς θα μοιράσει την περιουσία της στα παιδιά της – Τι θα πάρει ο Άγγελος Λάτσιος
- Ζώδια: Ο ανάδρομος Ερμής αλλάζει τις ισορροπίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr