Ψαρονέφρι παγιάρ προτείνει ο Πέτρος Συρίγος για το τραπέζι του Σαββάτου. Όπως εξηγεί, μάλιστα, παγιάρ σημαίνει φιλέτο χοιρινό ή μοσχαρίσιο, ανοιγμένο στα τρία και μετά χτυπημένο ανάμεσα σε μεμβράνες για να γίνει όσο το δυνατό πιο λεπτά και έτσι να ψηθεί γρήγορα και να παραμείνει ζουμερό.
Υλικά
2 φιλέτα χοιρινό ψαρονέφρι
4 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικο
2 ντομάτες ή ντοματινια
2 τεμάχια φρέσκια μοτσαρέλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Το μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι. Το βάζουμε σε μια σακούλα και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επομένη το ψήνουμε σε μαντεμένια σχάρα, που είναι προθερμασμένη αρκετή ώρα.
Ψήνουμε από κάθε πλευρά 3 λεπτά. Το πασαλείφουμε με ένα πινέλο με λίγη κρεμά βαλσάμικου. Το γεμίζουμε με ροκά, ντομάτα και μια φρέσκια μοτσαρέλα. Το διπλώνουμε σφιχτά και το κόβουμε διαγώνια στη μέση.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Μαρίνα Πατούλη: Εμβολιάστηκε – Άφωνοι έμειναν στο κέντρο με αυτό που φορούσε
- Βανδή-Μπισμπίκης: Επιστρέφουν αναγκαστικά από Ρώμη! Τι συνέβη
- Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει μια βραδιά στην πιο φθηνή βίλα του ξενοδοχείου Παντζόπουλου – Μενεγάκη
- Ζώδια: Τι αλλάζει αλλάζει σήμερα σε λεφτά και έρωτα – Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Μάρι Γιόβα
- Φαίη Σκορδά: Τι δουλειά κάνει η μαμά της στο Κιλκίς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr