Υλικά
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη και μουσκεμένη με 1 ½ φλιτζ νερό
2 σκελίδες σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 πρέζα κανέλα τριμμένη
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
2 αυγά
Αλάτι & πιπέρι
2 φλιτζ. φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Ζυμώνετε τον κιμά με όλα τα υλικά, εκτός της ντομάτας. Πλάθετε σε μακρόστενους κεφτέδες τους οποίους τους τηγανίζετε ελαφρά χωρίς να τους αλευρώσετε.
Όταν τηγανιστούν, κρατάτε λίγο από το λάδι και ρίχνετε μέσα την ντομάτα. Μόλις μαραθεί προσθέτετε λίγο νερό και αλάτι και αφήνετε τους κεφτέδες να βράσουν για 30 λεπτά.