Υλικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
- Αλάτι & πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι τεμαχισμένο
- 1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 150 γραμμ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες (προαιρετικά)
- 1 ¾ φλιτζ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
- 3 φλιτζ. baby σπανάκι
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρεύουμε το σολομό για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τους χυμούς του σολομού που έχουν απομείνει σε αυτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε.
Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να μειωθεί ελαφρά. Βάζουμε στο τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και τις μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά να απελευθερώσουν τις γεύσεις τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.
Ρίχνουμε στη σάλτσα τα φύλλα σπανάκι και μόλις μαραθούν προσθέτουμε την παρμεζάνα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί. Επιστρέφουμε το σολομό στο τηγάνι, με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα φιλέτα ψαριού με τη σάλτσα και σερβίρουμε.