Διαδικασία
1 Βάζετε τα κυδώνια σε μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και τα αφήνετε για 1 ώρα. Στο μεταξύ, στο μούλτι βάζετε τις φέτες ψωμί, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
2 Ξεπλένετε τα κυδώνια πολύ καλά. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ψίχουλα και το μπούκοβο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και λίγο πριν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε προσεκτικά τα κυδώνια. Καλύπτετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε τα κυδώνια να αχνίσουν για 5-7 λεπτά. Οσα δεν ανοίξουν τα απορρίπτετε.
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
3 Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια al dente. Προσθέτετε στα κυδώνια 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Σερβίρετε αμέσως.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Survivor: Οι τρέλες του Ηλία Μπογδάνου στο σκάφος του Ατζούν [βίντεο]
- Φωτογραφίες από το σπίτι-παλάτι Οικονομάκου – Μιχόπουλου στην Κηφισιά!
- Δείτε την Δούκισσα Νομικού πριν την πλαστική και τον γάμο με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη
- Κατερίνα Καραβάτου – Κρατερός Κατσούλης: Υπάρχει τρίτο πρόσωπο μετά τον χωρισμό τους;
- Εχει γίνει χαμός με αυτό το βίντεο της Κατερίνας Στικούδη στο διαδίκτυο
- Η επιθυμία της μητέρας του Γιάννη Λάτσιου 11 χρόνια μετά το διαζύγιο από την Μενεγάκη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter