Υλικά
- 6 πατάτες μεγάλες μακρόστενες
- 18 γαρίδες μέτριου μεγέθους
- 12 μύδια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1 κονσέρβα καβούρι καλής ποιότητας
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπαςχυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
Για τη γαρνιτούρα
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
- Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Ντοματίνια κομμένα στα 4
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- Φουντίτσες μαϊντανού
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε, σκουπίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 60 περίπου λεπτά. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος, την ουρά και το κεφάλι. Χαράζουμε τη ράχη και βγάζουμε το μαύρο εντεράκι. Πλένουμε τα μύδια. Στραγγίζουμε το καβούρι και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα θαλασσινά και τα ανακατεύουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα θαλασσινά μέχρι να τηγανιστούν και να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό και ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τα αναμειγνύουμε χτυπώντας τα με σύρμα.
Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο. Τις κόβουμε κάθετα στη μέση χωρίς να χωρίσουμε τα δύο κομμάτια και αφαιρούμε όσο μπορούμε από το εσωτερικό τους για να το γεμίσουμε. Γεμίζουμε τις πατάτες με τα θαλασσινά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με κρεμμυδάκια φρέσκα, ντοματίνια και με φουντίτσες μαϊντανού.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις