Υλικά
Για την ζύμη
- 250 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμμ. χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
- 250 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κολοκύθι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
- 1 καρότο (τριμμένο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.τ.σ. πελτέ τομάτας
- 1 ξύλο κανέλας
- 10 τοματίνια
- 150 ml νερό
- 3 κουταλιές της σούπας βρώμη
- Αλάτι & πιπέρι
- 300 γραμμ. τυρί για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κιμά, τα καρότα, τα κολοκύθια και τα μπαχαρικά ,μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και προσθέστε την barbeque sauce. Διαλύστε την μαγιά με την ζάχαρη σε χλιαρό νερό. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το πολύσπορο αλεύρι, το λευκό αλεύρι, το αλάτι και προσθέστε το νερό με την μαγιά. Ζυμώστε ώστε να μην κολλάει στα χέρια προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ή νερό.
Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας και χωρίστε τη ζύμη της πίτσας σε μπάλες ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε. Με την βοήθεια του πλάστη ανοίξτε σε στρογγυλό σχήμα λεπτό φύλλο (πάχους 1εκ.) το κάθε ζυμάρι. Βάλτε την ζύμη σε ένα ταψί με αντικολλητική επιφάνεια.
Στην επιφάνεια της κάθε πίτσας προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας από τον κιμά με τα λαχανικά,πασπαλίστε με το τυρί (παρμεζάνα ή γραβιέρα) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για 10 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr