Υλικά
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 1/2 κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο, για να περνάτε το τηγάνι
Για την γέμιση
500 γραμμ. τυρί κρέμα
20 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
5 πιπεριές φλωρίνης ψημένες
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
4 κουταλιές της σούπας σχινόπρασο ή μαιντανό
300 γραμμ. τυρί cheddar τριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζετε όλα ταα στερεά υλικά αλεύρι, ζάχαρη και αλάτι. Σε μια κανάτα βάζετε το γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά. Ανοίγετε μια τρύπα στην μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνετε σίγα σίγα όλο το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.
Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, περνάτε τον χυλό από ένα λεπτό σουρωτήρι για να απαλλαγείτε από ενδεχομένους σβόλους. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 20 ή 22 πόντων. Ελαφρά το περνάτε με ένα πινέλο βούτυρο.
Ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα και βάζετε μια δόση από αυτό, περίπου μισή κούπα, με μια κουτάλα και το απλώνετε στο βουτυρωμένο τηγάνι. Ψήνετε έως ότου η κρέπα γίνει χρυσή και οι άκρες αρχίζουν να ανυψώνονται από το τηγάνι, για 1 λεπτό.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Με μια σπάτουλα αναποδογυρίζετε την κρέπα και την ψήνετε και από την πλευρά αυτή για μισό λεπτό. Βγάζετε την κρέπα σε ένα πιάτο και συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα. Καλύπτετε τις κρέπες με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Για να την γέμιση: Ανοίγετε τις κρέπες και απλώνετε 50 γρ. τυρί κρέμα σε καθεμία, βάζετε 2 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα στην μισή πλευρά, πιπεριά φλωρίνης. Κλείνετε το μισοφέγγαρο της κρέπας σκεπάζοντας, αλείφετε ½ κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα στο γεμιστό μισοφέγγαρο και κλείνετε την κρέπα ώστε να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο γεμιστό.
Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες κρέπες. Σε ένα ταψάκι βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τις κρέπες στην σειρά. Απλώνετε παντού τυρί τσένταρ ώστε να μην μας καούν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκρίλ ή στο πάνω κάτω για 12-15 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr