Υλικά
6 κρόκοι αυγών
100 γραμμ. ζάχαρη
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 δόση βανίλιας
Για το σερβίρισμα: 50 γραμμ. ζάχαρη καστανή
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τους κρόκους, την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μίγμα. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και, μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρείτε από την φωτιά και την προσθέτετε στο μίγμα με τους κρόκους. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μίγμα σε μια κανάτα.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Τοποθετείτε σε ένα ταψί 6 πυρίμαχα μπολ και ύστερα γεμίζετε με το μίγμα από την κανάτα, συμπληρώνετε ζεστό νερό μέσα στο ταψί μέχρι την μέση τον μπολ και ψήνετε για 30’.
Οι κρέμες δεν θα είναι πολύ σφιχτές, αφήνετε να κρυώσουν καλά και, όταν τις σερβίρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καψαλίζετε προσεκτικά.
Masterchef: Κόπηκε από την συνέχεια και το χρέωσε στην παραγωγή για τις ερωτήσεις που του έκαναν
Μέριλιν Μάνσον: Πέντε γυναίκες τον κατηγορούν για βιασμό και άγρια κακοποίηση – Τι απαντά ο ίδιος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr