Υλικά
2 τεμάχια ψαρονέφρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
400 γραμμ. μανιτάρια στρογγυλά λευκά
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας βασιλομανίταρο (πορτσίνι)
1 κύβος μανιταριού
70 ml κρέμα γάλακτος 35% (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
50 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
Αλάτι & πιπέρι
Μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κόβετε το ψαρονέφρι σε κύβους. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβετε τα μανιτάρια στα 4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτετε το ψαρονέφρι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια, αν χρειαστεί βάζετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρετε ανακατεύοντας. Πασπαλίζετε με αλεύρι και σοτάρετε για ακόμη 1 λεπτό. Σβήνετε με λευκό κρασί και στη συνέχεια προσθέτετε τον κύβο και 50 ml ζεστό νερό.
Αφήνετε να πάρει μια βράση, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αποξηραμένο πορτσίνι (που το έχετε βάλει στο μούλτι για να γίνει σκόνη) και τη σόγια σος. Βράζετε το μίγμα να δέσει. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κατσαρό μαϊντανό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr