Υλικά
1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια 5 εκ.
2 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκιες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
3 σκ. σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμ. κασέρι σε κύβους 2 εκ.
3 μεγάλες πατάτες
Ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και σοτάρετε σε ένα τηγάνι με 1 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος και σκόρδο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα κομμάτια χοιρινού, τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο,1 κ.τ.σ. βούτυρο γάλακτος, 2 κ.τ.σ χυμό λεμόνι, το κρασί, το θυμάρι, την δάφνη.
Κόβετε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και τις προσθέτετε και αυτές στο μπολ, συνεχίζετε βάζοντας και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ώρα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει σε ροδέλες, 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος, 2 κ.τ.σ χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπερι,1 σκ. σκόρδο, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Απλώνετε στον πάγκο σταυρωτά 2 μεγάλες λαδόκολλες.
Βάζετε τις ροδέλες πατάτας στον πάτο, από πάνω την μισή ποσότητα από ψιλοκομμένη ντομάτα, τη μισή ποσότητα κασέρι σε κύβους και από πάνω όλο το χοιρινό. Τέλος προσθέτετε πάνω από το χοιρινό την υπόλοιπη ψιλοκομμένη τομάτα και κασέρι. Διπλώνετε καλά τις λαδόκολλες, έπειτα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετείτε όλο το πακέτο σε ένα ταψί και βάζετε νερό, χρειάζεται για να μην σας καεί το φαγητό.
Ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατά τη διαδικασία του ψησίματος πρέπει να συμπληρώσετε νερό. Σερβίρετε το εξοχικό αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο, αφήνοντας μόνο την λαδόκολλα, πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό και ρίγανη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr