Υλικά
660 ml γάλα
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτας σε σκόνη
18 σοκολατένια μπισκότα
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Σοκολατένια κουφέτα για το γαρνίρισμα ή ο,τιδήποτε θέλετε
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύετε το γάλα με την κρέμα σοκολάτας σε σκόνη. Προσθέτετε προαιρετικά 45 γρ. ζάχαρη, για επιπλέον γλυκύτητα, εάν θέλετε. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν έχετε ένα πλούσιο και ομοιογενές μείγμα. Ετοιμάζετε τη βάση του γλυκού, βουτώντας σοκολατένια μπισκότα σε γάλα.
Τα στρώνετε σε αντικολλητικό ταψάκι. Συνεχίζετε μέχρι να καλύψετε όλο το ταψάκι. Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω μια μικρή ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας. Με τα χέρια ανακινείτε το σκεύος, ώστε να απλωθεί καλά η κρέμα στο ταψί. Συνεχίζετε ρίχνοντας λίγη κρέμα ακόμα. Σε αυτή τη φάση θέλετε να ρίξετε περίπου τα 3/4 της κρέμας.
Ανακινείτε ξανά να απλωθεί καλά η κρέμα. Βουτάτε τα υπόλοιπα μπισκότα στο γάλα και τα απλώνετε πάνω από την κρέμα, ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Επικαλύπτετε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με το μίξερ χειρός. Επικαλύπτετε τη σοκολάτα με τη σαντιγί που μόλις φτιάξατε. Την απλώνετε με τη μαρίζ μέχρι να ισιώσει απόλυτα.
Γαρνίρετε με τα σοκολατένια κουφέτα ή άλλη διακόσμηση της επιλογής όπως τριμμένο μπισκότο, σοκολατένια τρούφα. Βάζετε το σοκολατένιο γλυκό στο ψυγείο, για 5-6 ώρες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr