Υλικά
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
280 γραμμ. νερό
90 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
600 γραμμ. γάλα
1 φλούδα λεμόνι
190 γραμμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
20 γραμμ. βουτυρο
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 1/2 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
Κανέλα
Διαδικασία
Βάζετε το νερό με το ρύζι σε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πιει το νερό. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύετε. Απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, μετράτε περίπου 6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και δοκιμάζετε το ρύζι αν είναι μαλακό.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το κρύο νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στην κατσαρόλα, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Μοιράζετε σε μπλοκάκια. Αφήνετε να κρυώσει και να κάνει πέτσα και προσθέτετε κανέλα. Αποθηκεύετε στο ψυγείο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr