Υλικά
1 μοσχαρίσιο κότσι (2 κιλά περίπου) ή ποντίκι, 2 κιλά
κόκαλα μοσχαρίσια (με μεδούλι)
4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
5 καρότα
3 πατάτες
2 ματσάκια σέλινο
1 φύλλο δάφνης
200 γραμμ. χυμό ντομάτα
250 γραμμ. κριθαράκι ψιλό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 4 λίτρα νερό και προσθέτετε τα κόκαλα, το κότσι ή το ποντίκι (ολόκληρο, όχι κομμάτια) και βάζετε να βράσουν. Προσοχή να μην κοχλάζει. Καθ’ όλη τη διάρκεια ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Μετά από μιάμιση ώρα προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, τα λαχανικά (ντομάτες κομμένες στα 4, δυο κρεμμύδια κομμένα στα 4, τρία καρότα σε κομμάτια και τα κοτσάνια απ’ το σέλινο). Σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
Αφαιρείτε τα κόκαλα και τα πετάτε. Αφαιρείτε και το κρέας βάζοντάς το σε ένα πιάτο ολόκληρο, όπως είναι. Βάζετε δυο καρότα κομμένα σε κύβους, τα φύλλα από το σέλινο ψιλοκομμένα, την πατάτα σε κύβους και αφήνετε να πάρουν μια βράση για 15 λεπτά. Επειτα προσθέτετε το κρέας κομμένο σε κομμάτια και το κριθαράκι. Βράζετε για 15 λεπτά ακόμη και κλείνετε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε.
*Περισσότερες συνταγές για σούπες στο περιοδικό Κουζίνα & Γεύσεις που κυκλοφορεί σήμερα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr