Υλικά
1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
300 γραμμ. πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
4 καρότα
200 γραμμ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γραμμ. ελαιόλαδο
450 γραμμ. ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
40 γρ. ζάχαρη μαύρη
15 γραμμ. ξίδι μηλίτη
200 γραμμ. σύγκλινο
Αλάτι
Διαδικασία
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Τοποθετείτε σε ένα ταψί την κολοκύθα, τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια, σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 35 λεπτά. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το σύγκλινο και προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη και το ζωμό.
Βγάζετε από το φούρνο και συνεχίζετε βάζοντας όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μαζί σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά. Αλατίζετε και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Προσθέτετε στο ξίδι. Αλέθετε στο μπλέντερ τη σούπα πολύ καλά. Για καλύτερη υφή, μπορείτε να την περάσετε από σινουά.
*Περισσότερες συνταγές για σούπες στο περιοδικό Κουζίνα & Γεύσεις, που κυκλοφορεί αύριο με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr