Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια
1 αβγό
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο
½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Αλάτι & πιπέρι
250 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλιά της σούπας κύμινο (προαιρετικά)
Λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Δυόσμος
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Αλάτι & πιπέρι
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Ζητάτε από τον χασάπη σας να σας περάσει τον κιμά δύο φορές από τη μηχανή. Τρίβετε τα κρεμμύδια στο μούλτι, τις ντομάτες στον τρίφτη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το αβγό, το τριμμένο σκόρδο, το ξίδι, το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβετε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα προσθέτετε στο μπολ.
Βάζετε στο μούλτι το μπαγιάτικο ψωμί και το προσθέτετε κι αυτό στο μπολ και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά τα υλικά σας και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Αυτό βοηθάει γιατί θα δέσει ωραία ο κιμάς και θα τραβήξει όλα τα αρώματα. Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα περνάτε από αλεύρι και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο ή σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βάζετε σε χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρετε.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε. Για τις τηγανητές πατάτες: Κόβετε 5 πατάτες σε φέτες και μετά σε μπαστουνάκια, τις βάζετε σε ένα μπολ με μπόλικο νερό. Επειτα τις βάζετε στο σουρωτήρι, τηγανίζετε σε καλαμποκέλαιο για 6 λεπτά όλες τις πατάτες. Στη συνέχεια τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, δυναμώνετε στο μέγιστο την ένταση της εστίας σας και τηγανίζετε πάλι για 2-3 λεπτά. Ετσι, οι πατάτες σας θα βγουν τραγανές και με ωραίο χρώμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr