Υλικά
12 κολοκυθάκια μέτρια
2 ξερά κρεμμύδια
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα τριμμένα
50 γραμμ. λευκό κρασί
200 γραμμ. μακρύκοκκο parboiled
½ λίτρο νερό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι άνηθο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι, πιπέρι
3 καρότα
Για το αυγολέμονο
3 κρόκοι αυγών
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Ξεκινήστε ανοίγοντας τα κολοκύθια με το ειδικό κουταλάκι και κρατήστε τη σάρκα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και όλα τα μυρωδικά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, την μισή ποσότητα της σάρκας από τα κολοκυθάκια, το καρότο και το σκόρδο με τη μισή δόση από το ελαιόλαδο για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι, τον κιμά και σοτάρετε για λίγο ακόμα.
Προσοχή δεν θέλουμε να πάρει χρώμα ο κιμάς απλά να σοταριστεί λίγο. Σβήστε με κρασί, προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και βράστε για 2-3 λεπτά ακόμη. Το ρύζι πρέπει να φτάσει στα μέσα του βρασίματος πριν γεμίσουμε τα κολοκυθάκια.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμύδι, κρατώντας λίγο μόνο για το τέλος του σερβιρίσματος και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε. Γεμίστε τα κολοκύθια με ένα κουταλάκι παίρνοντας σιγά σιγά από τη γέμιση, στρώστε τα κολοκύθια στην κατσαρόλα προσθέστε ½ λίτρο νερό (να είναι λίγο πιο πάνω απ’ τη μέση). Αλατοπιπερώστε και βράστε για περίπου 30 λεπτά με το καπάκι από την ώρα που θα πάρει βράση σε μέτρια φωτιά να μην κοχλάζει.
Για το αυγολέμονο: Σε ένα κατσαρολάκι σουρώνετε τα υγρά από τα καλοκυθάκια και βάζετε να σιγοβράσουν. Σε ένα μπολάκι βάζετε το κορν φλάουρ, τον χυμό λεμόνι και τους κρόκους και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτετε σιγά σιγά από τα υγρά της κατσαρόλας για να κάνετε ένα ωραίο δεμένο αυγολέμονο. Βάζετε πίσω στην κατσαρόλα με τα κολοκύθια και πασπαλίζετε με λίγα μυρωδικά και ξύσμα από λεμόνι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr