Υλικά
Για τα μπιφτέκια
600 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς (ελιά ή λάπα)
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό
4 φέτες ψωμί του τόστ
1 ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας . ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας νερό παγωμένο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τις πατάτες
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
2 κιλά πατάτες
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γραμμ. κατσικίσιο τυρί (σαν φέτα)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Καλαμποκέλαιο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαδικασία
Για τα μπιφτέκια: Ξεφλουδίζετε τη ντομάτα, αφαιρείτε τα σπόρια και την τρίβετε στον τρίφτη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το αυγό, το νερό, το λάδι την ντομάτα. Χτυπάτε στο μουλτι τις φέτες ψωμί του τόστ, που τις έχετε αφήσει στον πάγκο να ξεραθούν. Προσθέτετε στο μπολ με τα υπολοιπα υλικά.
Βάζετε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι (αφού το έχετε στραγγίξει με τα χέρια σας για να φύγουν τα υγρά) και ανακατεύετε τα υλικά καλά. Δεν προσθέτετε αλάτι μέσα στον κιμά, παρά μόνο από πάνω καθώς ψήνετε.
Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στη σχάρα, σε χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και, όταν είναι έτοιμη, προσθέτετε το κατσικίσιο τυρί, τριμμένο, και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά. Σερβίρετε με ζεστές τηγανιτές πατάτες και από πάνω την σάλτσα με κατσικίσιο τυρί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr