Υλικά
6 πατάτες, μικρές
1 κύβο κότας
12 λωρίδες μπέικον, κομμένες στη μέση κατά μήκος
Για την πέστο βασιλικού
1 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, ψημένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά και τις κόβετε μικρές κυδωνάτες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τον κύβο κότας και βράζετε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σουρώνετε τις πατάτες και τις αφήνετε για 5 λεπτά να στραγγίξουν και να κρυώσουν λίγο.
Τυλίγετε γύρω από κάθε πατάτα μία λωρίδα μπέικον. Καρφώνετε την άκρη με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει και χαλάσει το σχήμα και τοποθετείτε στη λαμαρίνα του φούρνου. Ετοιμάζετε κατά τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες πατάτες. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 30 περίπου λεπτά.
Εντωμεταξύ, φτιάχνετε το πέστο. Βάζετε στον κάδο του μπλέντερ το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα και χτυπάτε. Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτετε στην πέστο το ελαιόλαδο, αργά και σταθερά. Χτυπάτε και αλατοπιπερώνετε.
Μόλις οι πατάτες βγουν από το φούρνο, όπως είναι ζεστές, τις περιχύνετε με την πέστο βασιλικού. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr