Υλικά
2 πατάτες μικρές, καθαρισμένες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μικρά καρέ
3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φέτες
10 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
1 λεμόνι, χυμό
50 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
3 ντομάτες ώριμες, περασμένες στον τρίφτη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκούροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Μία πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό γαύρος, πλυμένος και φιλεταρισμένος
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μία μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει, βράζετε τις πατάτες για 10 λεπτά. Σουρώνετε και αφήνουμε στην άκρη. Στρώνετε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ βάζετε τα καρότα, τις κίτρινες πιπεριές, τις βρασμένες πατάτες, το σέλερι και τα μανιτάρια.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Περιχύνετε με το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε τα λαχανικά στο ένα από τα δύο ταψιά και τα ψήνετε στο προεθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε το γαύρο.
Σε ένα μπολ ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Βουτάτε ένα-ένα τα φιλέτα γαύρου και τα απλώνετε ομοιόμορφα στο δεύτερο ταψί. Ρίχνετε διάσπαρτα και το σκόρδο.
Βάζετε και το ταψί με τα ψάρια στο φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά μαζί με τα λαχανικά. Βγάζετε τα 2 ταψιά από το φούρνο και τοποθετείτε σε πιατέλα το γαύρο μαζί με τα λαχανικά. Πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο, ρίχνετε αλάτι και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr