Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο στα 8
10 κομμένες πατάτες
Για τη μαρινάδα
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
2 σκ. σκόρδο
60 γραμμ. μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
60 γραμμ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κούπα νερό ζεστό
1 κύβο κότας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Θυμάρι
Διαδικασία
Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας κι ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθούν. Βάζετε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ και ανακατεύετε. Αφήνετε στην άκρη, μέχρι να ετοιμάσετε τις πατάτες.
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στη μέση κάθετα και μετά σε κομμάτια. Τις απλώνετε στο ταψί, αλατίζετε και βάζετε από πάνω το κοτόπουλο και στη συνέχεια τη μαρινάδα πάνω από όλα τα υλικά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 45 λεπτά με 1 ώρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr