Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 πρέζα ανθός αλατιού
80 γραμμ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Αναμειγνύετε την κρύα κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός, μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχετε μια σφιχτή και βελούδινη σαντιγί.
Ρίχνετε τον ανθό αλατιού και τα αμύγδαλα. Με μαρίζ ανακατεύετε τα υλικά να απλωθούν σε όλη τη σαντιγί. Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνετε το παγωτό με τη μαρίζ. Παγώνετε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρετε.
Σερβίρετε το παγωτό με αλατισμένη καραμέλα όσο είναι παγωμένο. Προαιρετικά γαρνίρετε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, που κρατήσαμε στην άκρη.