Υλικά
Για τη σαλάτα
425 γραμμ. ιταλική σαλάτα
100 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
70 γραμμ. φασολάκια, βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
60 γραμμ. καρότο, χοντρό τριμμένο
60 γραμμ. ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
90 γραμμ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
90 γραμμ. αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
100 γραμμ. φέτα, τριμμένη
10 γραμμ. φύλλα δυόσμου, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
10 γραμμ. φύλλα μαϊντανού, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
10 γραμμ. φύλλα άνηθου, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
120 γραμμ. βινεγκρέτ λεμόνι
15 γραμμ. παξιμάδια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι και μέλι
360 γραμμ. ελαιόλαδο
10 γραμμ. μουστάρδα ντιζόν
90 γραμμ. χυμός λεμόνι
40 γραμμ. μέλι
50 γραμμ. φρέσκο κρεμμύδι
50 γραμμ. νερό ή όσο χρειαστεί
8 γραμμ. ξύσμα λεμόνι (περίπου 1 λεμόνι)
Αλάτι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Τοποθετείτε το μίγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 70 γραμμ. βινεγκρέτ και ανακατεύετε απαλά. Δοκιμάζετε ώστε ή σαλάτα να είναι νόστιμη και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγη βινεγκρέτ ακόμα.
Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετείτε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αβοκάντο και τη φέτα, αλατίζετε και προσθέτετε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Αναμιγνύετε το μίγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρετε. Βάζετε τη φέτα και το αβοκάντο πάνω στη σαλάτα.
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι και μέλι: Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάτε το μπλέντερ και προσθέτετε σίγα σιγά το ελαιόλαδο.