Υλικά
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμ. πτι μπερ θρυμματισμένα
80 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
Διαδικασία
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια βελούδινη και απαλή σαντιγί. Προσθέτετε ζαχαρούχο γάλα και χτυπάtε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.
Στα ποτηράκια που θα σερβίρετε το γλυκό, δημιουργείτε την πρώτη στρώση με τα θρυμματισμένα πτι μπερ. Ρίχνετε πάνω από το μπισκότο την καραμέλα και στη συνέχεια τη μπανάνα, την οποία κόβετε διαγώνια σε μεγάλες φέτες.
Επικαλύπτετε με λίγο τριμμένο μπισκότο και πασπαλίζετε με κακάο. Με ένα κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού, παίρνετε μια δόση από τη σαντιγί και την προσθέτετε πάνω από τις μπανάνες. Γαρνίρετε με λίγη επιπλέον καραμέλα και πασπαλίζετε ξανά με κακάο.