Υλικά
6 τεμάχια κοπανάκια κοτόπουλου
300 ml ξινόγαλο
300 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα κοπανάκια και τα μαρινάρετε με τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε, προσθέτετε το ξινόγαλο και τα βάζετε στο ψυγείο (όσο περισσότερο τα αφήσετε, τόσο το καλύτερο είναι).
Σε ένα τα ταψάκι βάζετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύετε καλά. Παίρνετε τα κοπανάκια και τα περνάτε από το αλεύρι ένα. Τα βουτάτε προσεκτικά στο καλαμποκέλαιο, που το έχετε βάλει στη φωτιά και καίει ήδη στους 180 βαθμούς.
Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα κι όταν είναι έτοιμα τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν καλά. Σερβίρετε με σος της αρεσκείας σας.