Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
120 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
50 γραμμ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Προσθέτετε ζαχαρούχο γάλα και βανίλια σε σκόνη ή σε υγρή μορφή. Χτυπάτε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.
Προσθέτετε τα θρυμματισμένα φιστίκια στην κρέμα του παγωτού. Με μια μαρίζ διπλώνετε απαλά το μείγμα. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το οποίο δεν επηρεάζει τη γεύση του παγωτού.
Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Χτυπάτε στον πάγκο για να φύγει ο περιττός αέρας από το μείγμα. Καλύπτετε με καπάκι και βάζετε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.