Yλικά
½ κιλό παπαρδέλες
1 μαύρο κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ
3 σκελίδες σκόρδο
250 ml κρασί κόκκινο
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
5 τριμμένες ντομάτες ή 1 κονσέρβα κον κασέ
200 γραμμ. κρεμμύδια στιφάδου
Αλάτι & πιπέρι
Μυζήθρα ή γραβιέρα τριμμένη
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Κόβετε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν το κοτόπουλο σοταριστεί και από τις δυο πλευρές, αποσύρετε από την κατσαρόλα και προσθέτετε τα λαχανικά που έχετε κόψει σε φέτες, σοτάρετε καλά και προσθέτετε την κανέλα, τα δαφνόφυλλα και τον πελτέ.
Βάζετε το κοτόπουλο πάλι μέσα και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες και λίγο νερό. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια ή τα παίρνετε έτοιμα κατεψυγμένα και τα βάζετε στην κατσαρόλα. Βράζετε για 45 λεπτά.
Αφαιρείτε από τη φωτιά το κοτόπουλο και προσθέτετε τα ζυμαρικά, προσθέτετε νερό σιγά σιγά όσο χρειάζεται και το απορροφά. Βγάζετε στα 6 λεπτά από τη φωτιά και αφήνετε να απορροφήσει τα υπόλοιπα υγρά. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί.