Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
120 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
30 μπισκότα
200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Καρύδα για το γαρνίρισμα
Ξηροί καρποί θρυμματισμένοι για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε απαλή σαντιγί. Κατόπιν, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβετε τη μύτη της σακούλας.
Απλώνετε τα μπισκότα σε ένα ταψί και γεμίζετε στο κέντρο τους με τη σαντιγί. Καλύπτετε τα μπισκότα για να φτιάξετε σάντουιτς. Μεταφέρετε τα παγωτά σάντουιτς στην κατάψυξη και παγώνετε για 3-4 ώρες.
Λίγο πριν τα σερβίρετε, λιώνετε κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την μεταφέρετε σε πλατύ ποτήρι και βουτάτε κατά το ήμισυ ένα ένα τα παγωτά σάντουιτς. Προαιρετικά γαρνίρετε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή καρύδα. Αφήνετε τα παγωτά σάντουιτς να σταθούν για λίγα λεπτά εντός ή εκτός κατάψυξης.