Υλικά
½ κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
1 κρεμμύδι τριμμένο
Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Μαϊντανός
Λίγο σκόρδο
Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια
Για τη σάλτσα
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγη κανέλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Πίτες για σουβλάκι
500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
Λίγο βούτυρο
Διαδικασία
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, το μαϊντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε πολύ καλά και τα βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.
Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάτε στα καλαμάκια για σουβλάκια. Ψήνετε στο φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνετε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνετε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε ένα τηγανάκι ψήνετε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο. Σερβίρετε ως εξής: Σε μια πιατέλα βάζετε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, μετά τη σάλτσα και το γιαούρτι.