Υλικά
5 φιλέτα μπούτι από μαύρο κοτόπουλο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
6 φέτες μπέικον
1 κουτάκι μπύρα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Θυμάρι φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
Μαϊντανός
Διαδικασία
Πασπαλίζετε τα μπούτια με πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπούτια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για λίγο ακόμα.
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Αφαιρείτε τα μπούτια σε ένα πιάτο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε. Βάζετε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνετε με την μπύρα, ρίχνοντας σε μικρές δόσεις γιατί αφρίζει. Προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και αφήνετε για 15 λεπτά να βράσει το φαγητό.
Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα με το μέλι και ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε στο μπολ λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα. Με αυτή τη διαδικασία η σάλτσα δεν θα κόψει όταν αναμειχθεί με τη μουστάρδα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι.