Υλικά
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζ. ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1½ φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνετε το μίγμα υγρών στο μίγμα στερεών και ανακατεύετε. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμιγνύετε απαλά τη μαρέγκα με το μίγμα για βάφλες.
Βουτυρώνετε τη βαφλιέρα, την οποία έχετε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνετε 4-5 κ.σ. από το μίγμα στη συσκευή και ψήνετε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα. Σερβίρετε αμέσως. Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα.