Υλικά
Για το σιρόπι
900 γραμμ. νερό
1 κιλό ζάχαρη
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γραμμ. κακάο
Για τη σοκολατόπιτα
8 αβγά
250 γραμμ. καλαμποκέλαιο
200 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γραμμ. αλεύρι
100 γραμμ. κακάο
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
½ πορτοκάλι ξύσμα
Για την γκανάς
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γραμμ. κουβερτούρα
Διαδικασία
Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη με το νερό και το κακάο και αφήνετε να πάρει βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Οταν αρχίσει να βράζει, αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σοκολατόπιτα: Βάζετε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το κακάο και το ξύσμα. Στη συνέχεια, βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Αναμιγνύετε τα δύο μίγματα, στερεά και υγρά, και ανακατεύετε απαλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αλευροβουτυρώνετε ένα ταψάκι 25Χ30 εκ. και μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 35-40 λεπτά. Βγάζετε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο και τρυπάτε σε διάφορα σημεία έτσι ώστε να πάει παντού το σιρόπι που θα ρίξετε. Σιροπιάζετε με κρύο σιρόπι ρίχνοντας με μια κουτάλα σιγά σιγά και αφήνετε στην άκρη.
Για την γκανάς: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος και όταν ζεσταθεί αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Οταν κρυώσει αρκετά η σοκολατόπιτα, περιχύνετε την γκανάς και την αφήνετε στο ψυγείο 3 ώρες για να κρυώσει.