Υλικά
300 γραμμ. ζάχαρη
1,5 κιλό αρνάκι μπούτι
1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο γάλακτος
40 γραμμ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος
1 ματσάκι δενδρολίβανο
½ ματσάκι θυμάρι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι & Πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
1,5 κιλό πατάτες
50 γραμμ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος
500 ml χλιαρό νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
Χοντρό αλάτι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε ένα ταψί βάζετε το αρνί και το χαράζετε σε 3 σημεία. Κόβετε το σκόρδο σε 3 κομμάτια και τα καρφώνετε εκεί που έχετε χαράξει. Αλείφετε με μια κουταλιά βούτυρο το αρνάκι και αλατοπιπερώνετε.
Ψιλοκόβετε το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τον μαϊντανό και τα βάζετε σε ένα μπολάκι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο γάλατος, την μια κουταλιά μουστάρδα και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Αλείφετε το μπούτι ομοιόμορφα με την πάστα που φτιάξατε.
Σε ένα μπολ βάζετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα 50 γραμμ. βούτυρο. Προσθέτετε τις πατάτες στο ταψί με το αρνάκι. Διαλύετε τον ζωμό στο χλιαρό νερό και το ρίχνετε και αυτό στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μισή ώρα ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα.
Μόλις το αρνάκι είναι έτοιμο το βγάζετε από το ταψί και το σερβίρετε σε μία πιατέλα. Σπάτε τις πατάτες με ένα πιρούνι μέσα στο ταψί. Σε ένα τηγάνι προσθέτετε λιωμένο βούτυρο γάλακτος, τις σπασμένες πατάτες, χοντρό αλάτι, μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σοτάρετε ελαφρώς.