Υλικά
450 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αβγά
630 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμ. μαρμελάδα 4 φρούτα
70 γραμμ. σοκολάτα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε μεγάλο μπολ βάζετε βούτυρο και προσθέτετε ζάχαρη. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Ρίχνετε τα φρέσκα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου. Τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ανοίγετε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και το γεμίζετε με το μείγμα των πτι φουρ. Τυλίγετε την άκρη του κορνέ για να το σταθεροποιήσετε. Πιέζετε λίγη ποσότητα μείγματος στις γωνίες της λαμαρίνας, ώστε να κολλήσει η λαδόκολλα. Με τη βοήθεια του κορνέ σχηματίζετε τα μπισκότα. Αφήνετε χώρο ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνετε για 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα μπισκότα, μοντάρετε τα πτι φουρ. Απλώνετε τη μαρμελάδα πάνω στα μισά μπισκότα. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Στη συνέχεια, τα βουτάτε κατά το 1/4 περίπου, ένα ένα, μέσα σε λιωμένη σοκολάτα. Αφήνετε να τρέξει η περιττή ποσότητα και τα ακουμπάτε σε μια σχάρα ώστε να στεγνώσουν καλά. Μπορείτε να σερβίρετε τα πτι φουρ ως συνοδευτικό για τον καφέ ή και σκέτα.