Υλικά
Για τη μαρινάδα
100 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
Για τον γύρο
500 γραμμ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο
Για το σερβίρισμα
Ντομάτα
Πίτες για σουβλάκια
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Για τη μαρινάδα: Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μέχρι να δέσουν τα αρώματά τους.
Ετοιμάζετε τον γύρο: Με το μαχαίρι κάνετε μικρές διαγώνιες τομές κατά μήκος κάθε φιλέτου. Θέλετε μπουκιές μετρίου πάχους. Μεταφέρετε σε μπολ και αναμειγνύετε με τη μαρινάδα που ετοιμάσατε. Αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Στη συνέχεια, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι χωρίς λάδι. Ψήνετε τον γύρο, χωρίς να γεμίσετε υπερβολικά το τηγάνι. Όταν πάρει χρώμα από την μια πλευρά, γυρίζετε για να μαγειρευτεί και από την άλλη.
Ο γύρος θα είναι έτοιμος σε περίπου 8-10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Μεταφέρετε στην επιφάνεια κοπής και κόβετε προσεκτικά, με κοφτερό μαχαίρι, σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρετε τον γύρο ζεστό με ντομάτα και πίτες για σουβλάκια. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύετε με λίγο λεμόνι.