Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
2 φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. κακάο
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
5 αβγά
100 ml γάλα
3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς. Βάζετε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και το αλεύρι.
Ανακατεύετε πάλι και αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 47×33 εκ.. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 και ψήνετε για 6-10 λεπτά, ανάλογα με το πώς θέλετε το αποτέλεσμα. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και κόβετε σε κομμάτια.