Υλικά
200 ml νερό
100 γραμμ. ελαιόλαδο
100 γραμμ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για την επάλειψη
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γραμμ. φέτα τριμμένη
150 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
500 γραμμ. ντοματίνια
Φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε το αλάτι. Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με τα υγρά και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει.
Αφαιρείτε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνετε λίγο ακόμη. Υπολογίζετε τη διάμετρο από μικρές ταρτιέρες και μετράτε 2 εκ. επιπλέον για να κόψετε τη ζύμη σε στρόγγυλους δίσκους.
Τοποθετείτε τους δίσκους ζύμης στις μικρές ταρτιέρες, που από πριν έχετε αλείψει με βούτυρο. Με ένα μαχαίρι κόβετε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά σας πιέζετε τη ζύμη στα τοιχώματα των ατομικών σκευών.
Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε από το φούρνο, μοιράζετε στις ψημένες βάσεις τη φέτα, τη μοτσαρέλα και τοποθετείτε ομοιόμορφα τα ντοματίνια.
Ψήνετε για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βγάζετε τα ταρτάκια από το φούρνο, γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.