Υλικά
300 γραμμ. ταχίνι
400 γραμμ. ζάχαρη άχνη
450 γραμμ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
650 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμ. σταγόνες κουβερτούρας
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύετε το ταχίνι μαζί με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα.
Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι. Ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μίγμα με το ταχίνι και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα. Ενσωματώνετε την κουβερτούρα. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στoυς 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να βάλετε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ και να βγει στεγνή. Το βγάζετε από το φούρνο, περιμένετε 10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε.
*Περισσότερες συνταγές με ταχίνι και superfoods στο περιοδικό «Κουζίνα & Γεύσεις» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.