Υλικά
1 συσκευασία «έτοιμο» μίγμα για προζυμένιο ψωμί
300 γραμμ. λαχανικά της επιλογής σας (π.χ. μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι, κολοκυθάκι)
150 γραμμ. αλλαντικά (μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Λίγο θυμάρι
300 γραμμ. τυρί γκούντα τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό
Διαδικασία
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Φτιάχνετε το ζυμάρι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας για προζυμένιο ψωμί. Αφήνετε το ζυμάρι για λίγο να ξεκουραστεί και κόβετε τα λαχανικά και τα αλλαντικά σε μικρά κυβάκια.
Τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο και, όταν είναι έτοιμα, τα βάζετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν. Τα προσθέτετε στο ζυμάρι μαζί με τη ρίγανη, το αλάτι, το θυμάρι και τα τυριά. Σε μια φόρμα κέικ παραλληλόγραμμη απλώνετε το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι, ώστε να μην κολλήσει το πιτσόψωμο όταν το βγάλετε.
Βάζετε όλο το μίγμα στη φόρμα και πασπαλίζετε από πάνω με λίγο σιμιγδάλι. Σκεπάζετε με μεμβράνη και με μια πετσέτα και αφήνετε περίπου 40 λεπτά να φουσκώσει. Ψήνετε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Οταν το βγάλετε από τον φούρνο, το ξεφορμάρετε πάνω σε μια σχάρα ώστε να κρυώσει, κόβετε σε χοντρές φέτες και σερβίρετε.