Υλικά – Γκιοζλεμέδες
Για την ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 220-250 ml νερό
- 20 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
- 200 γρ. φέτα
- 200 γρ. μανούρι
- 200 γρ. κασέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σταδιακά το νερό ζυμώνοντας πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
Ο έρωτας περνά από το στομάχι και αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο.
Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα μπόλ τα τυριά θρυμματισμένα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, αδειάζουμε στο μπάγκο εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο κάθε κομμάτι και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε λεπτές στρογγυλές πίτες.
Τοποθετούμε στη μέση αρκετή γέμιση. Κλείνουμε σε φάκελο και πιέζουμε με το χέρι απαλά. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και γυρνάμε συνεχώς μέχρι να ψηθούν καλά. Λίγο πριν είναι έτοιμες αλείφουμε ελάχιστα την επιφάνεια με βούτυρο και γυρνάμε ακόμα μία φορά. Βγάζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Τα «γαλλικά» του Γιώργου Λιάγκα στην έναρξη της εκπομπής – Δεν είχε καταλάβει ότι ήταν στον αέρα
Σαρωτικός ο Γιώργος Λιάγκας – Τα νούμερα τηλεθέασης και οι εξελίξεις με την αλλαγή ώρας