Υλικά – σουτζουκάκια
500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γραμμ. ψωμί του τόστ
2 αυγά
60 γραμμ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
100 ml γάλα
2κ.γ κύμινο
Δυόσμο
20 ml ούζο
200 γραμμ. αλεύρι για πανάρισμα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
300 ml νερό
1 κύβο κότας
400 γραμμ. ντομάτα κον-κασέ
1 κ.γ ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο
Για το σερβίρισμα
1 ½ πακέτο σπαγγέτι
Φρέσκο δυόσμο
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και με λίγο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε στο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί, μέσα στο γάλα, για 10 λεπτά περίπου.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύουμε και προθέτουμε το ψωμί με το γάλα. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για μια ώρα. Ξεκινάμε τη σάλτσα, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα κατσαρόλι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, ανακατεύομε και σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα για τα σουτζουκάκια μας. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν τα σουτζουκάκια μας.
Ξέρετε τι είναι η Κασσιάτα; Η πιο ξακουστή πίτα που πρέπει να δοκιμάσετε
Κατόπιν, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστά με τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας και γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο. Μην ξεχάσετε το ούζο στη συνταγή, κάνει τη διαφορά στη γεύση.
Ειδήσεις σήμερα
Νικόλαος Ντε Γκρες και Χρυσή Βαρδινογιάννη: Ξεκίνησαν τις προετοιμασίες γάμου – Όλες οι λεπτομέρειες
Τατιάνα Μπλάτνικ: Η πρώτη ανάρτηση μετά την είδηση γάμου Νικόλαου και Χρυσής Βαρδινογιάννη
Νίκος Αναδιώτης: Σφοδρές αντιδράσεις από παρουσιάστριες μετά τις δηλώσεις του για την έκτρωση
Άρχισαν τα όργανα με Ζέτα Μακρυπούλια και ΑΝΤ1 – Τι συζητούν οι δύο πλευρές