Υλικά – H καλύτερη συνταγή για τον Άγιο Βαλεντίνο
200 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
380 ml γάλα
3 κουταλιές κόκκινο χρώμα
400 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
3 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια λευκό ξύδι
Για την κρέμα
350 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. άχνη ζάχαρη
60ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
Για σερβίρισμα
Φράουλες
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το πρώτο αυγό, χτυπάμε να ενσωματωθεί και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα αλλά δύο.
Διαλύουμε μέσα στο γάλα το χρώμα ζαχαροπλαστικής και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε.
Γκιοζλεμέδες... οι ασυναγώνιστοι - Η τέλεια συνταγή από τη Μικρά Ασία
Ρίχνουμε εναλλάξ μέσα στο μίξερ το γάλα και το αλεύρι, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο ξύδι και προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Βουτυρώνουμε 10 φόρμες για cupcakes και μοιράζουμαι το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 – 160 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά.
Όσο χρόνο περιμένουμε να ψηθούν φτιάχνουμε την κρέμα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να χρησιμοποιήσουμε για το στήσιμο.
Αφού έχουν ψηθεί τα cupcakes, αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και βάζουμε πάνω στα cupcakes. Στολίζουμε με φράουλες και σερβίρουμε.