Υλικά
1 πακέτο μεσαίες γαρίδες (χωρίς κέλυφος)
1 πακέτο ζυμαρικά
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
¼ κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές
Φρέσκος μαϊντανός
Διαδικασία
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Στύβετε το λεμόνι και στο χυμό του προσθέτετε το λάδι, το λιωμένο σκόρδο, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Στη συνέχεια, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ του φούρνου ψήνετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Συνεχίζετε ψήνοντας ελαφρά τις γαρίδες. Προσοχή να μη σας ξεραθούν. Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζετε σε ένα μπολ, τρίβετε φρέσκο πιπέρι και προσθέτετε λίγο από το μίγμα λεμονιού.
Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τις πιπεριές, προσθέτετε από πάνω τις γαρίδες και περιχύνετε τη σαλάτα με όλο το μίγμα λεμονιού. Τρίβετε λίγο φρέσκο μαϊντανό και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.