Υλικά
2 τσιπούρες καθαρισμένες και πλυμένες
1 ντομάτα
1 λεμόνι
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κόβετε τη ντομάτα και το λεμόνι σε μέτριες ροδέλες. Με το μαχαίρι χαράζετε τις τσιπούρες κατακόρυφα, ξεκινώντας από το κεφάλι. Αλατοπιπερώνετε καλά την κοιλιά κάθε τσιπούρας. Γεμίζετε με λίγες ροδέλες ντομάτας και λεμονιού. Χοντροκόβετε λίγο μαϊντανό και γεμίζετε τις τσιπούρες.
Αν χρειάζεται, προσθέστε επιπλέον αλατοπίπερο στο εσωτερικό του ψαριού. Ακουμπάτε τη μια τσιπούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλατίζετε την επιφάνεια του ψαριού. Ρίχνετε μπόλικο φρέσκο πιπέρι. Περιχύνετε το ψάρι με ελαιόλαδο.
Διπλώνετε τη λαδόκολλα στη μέση, σκεπάζοντας το ψάρι. Τυλίγετε τις λαδόκολλες σε πακέτο. Συνεχίζετε με τη δεξιά και αριστερή πλευρά, κλείνοντας καλά το πακέτο.
Με μια οδοντογλυφίδα σφραγίζετε τις δυο άκρες. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για το άλλο ψάρι. Μεταφέρετε τα πακέτα στη λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ψάρι. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και ανοίγετε τα πακέτα.