Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
400 γραμμ. σπαγγέτι
2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
¼ φλιτζ. κουκουνάρι
½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ. σκόρδο
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε το κουκουνάρι σε ταψάκι και ψήνετε, για 10 λεπτά, στον φούρνο, στους 200, ίσα να ροδίσει. Στο γουδί ή στο μούλτι, βάζετε το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι και χτυπάτε. Κατόπιν, ρίχνετε το λάδι σιγά-σιγά, μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά πηχτή.
Μεταφέρετε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σε κατσαρόλα βράζετε 1 λίτρο νερό. Προσθέτετε τα σπαγγέτι και τα βράζετε al dente. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.