Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Καλοκαίρι χωρίς θαλασσινά δεν γίνεται! Γι’ αυτό, σήμερα προτείνεται η πιο τέλεια συνταγή εποχής, τα μύδια αχνιστά…

Υλικά

1 κρεμμύδι
200ml λευκό κρασί
2 κλωναράκια θυμάρι, 5 κλωναράκια μαϊντανός, 1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους
60 γραμμ. βούτυρο
2 κιλά μύδια καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βάζετε στην κατσαρόλα ωμό το κρεμμύδι μαζί με τα 200ml κρασί και τα μυρωδικά δεμένα, για 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα μύδια σκεπάζετε και αφήνετε για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια μεταφέρετε τα μύδια σε ένα σκεύος και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το ζουμί που έχουν βγάλει και τα αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνετε και προσθέτετε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζουμί τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά

Συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ψάρια και θαλασσινά: Το Α και το Ω (3) για απώλεια βάρους

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά με μυρωδικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Ψαράκια και θαλασσινά»: Στον παράδεισο των καλοκαιρινών γεύσεων

Brexit: Διαμαρτυρία εξαγωγέων θαλασσινών – Φορτηγά κατέκλυσαν τη Ντάουνινγκ Στριτ [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρίξτε τη χοληστερόλη χωρίς φάρμακα

Leonidas Kallidonis

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου