Το δημοφιλές παραδοσιακό φαγητό, το Μπριάμ, συνδυάζει πολλά από τα αγαπημένα μας λαχανικά και μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα τόσο ζεστό όσο και κρύο, ενώ ταιριάζει τέλεια με φέτα.
Συστατικά:
2 κολοκύθια,
2 μεγάλα κρεμμύδια,
2 μελιτζάνες,
4 πατάτες,
300γρ φρέσκες ντομάτες,
100γρ πουρέ ντομάτας,
2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη, (προαιρετικά)
1 κυβο λαχανικών
Εκτέλεση
Ξεκινάμε χοντρό κόβοντας το κρεμμύδι και το απλώνουμε σε ένα ταψάκι 30 εκ και από πάνω ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
Στη συνέχεια κόβουμε την πρώτη πατάτα σε φέτες και τις στρώνουμε πάνω από το κρεμμύδι.
Συνεχίζουμε και κόβουμε την πρώτη μελιτζάνα σε φέτες μισό εκατοστό πάχος και τις στρώνουμε πάνω από τις πατάτες.
Συνεχίζουμε και κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα στρώνουμε επάνω από τις μελιτζάνες.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση με τον ίδιο τρόπο κρεμμύδι – μελιτζάνα – κολοκυθάκι τα πιέζουμε λίγο προς τα κάτω με το χερι μας και κάνουμε μία τελευταία στρώση με πατάτα τα πιέζουμε όλα πάλι με το χέρι και από πάνω ψιλοκόβουμε την ντομάτα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον κύβο λαχανικών με νερό και δύο κουταλιές πελτέ και ανακατεύουμε και αδειάζουμε όλο το μείγμα πάνω το φαγητό ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και Πιπέρι είναι έτοιμο για το φούρνο, ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μία ώρα.
Μετά από κάθε 25 λεπτά το βγάζουμε από το φούρνο το πιέζουμε με μία Τρυπητή κουτάλα προς τα κάτω και μόλις πάρει ωραίο χρώμα είναι έτοιμο
Καλή Απόλαυση
Ειδήσεις σήμερα
Πανσέληνος στον Σκορπιό – Τα 4 ζώδια που θα υποφέρουν από το «Ροζ Φεγγάρι»
Survivor 2024: Ποιος είναι ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση; [βίντεο]