Σύμφωνα με δημοσίευση της nypost, η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Κάρολου επιδεινώνεται σταδιακά, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ να έχουν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του – οι προετοιμασίες για την οποία ξεκίνησαν την ημέρα μετά την ταφή της βασίλισσας Ελισάβετ
https://twitter.com/Huberton/status/1783644995196719580
Ο 75χρονος μονάρχης έχει παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που ανακοινώθηκε η μάχη του του με τον καρκίνο τον Φεβρουάριο, μάλιστα πολλοί κάνουν λόγο ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί κρύψει την φθίνουσα κατάστασή του, με πολλές πηγές να λένε στο Daily Beast ότι η κατάσταση δεν είναι «καλή».
Speaking to friends of King Charles in recent weeks about his health, the most common response is a lowering of the voice by half an octave or so, followed by the sombre, drawn-out pronouncement: “It’s not good.”https://t.co/ET5LXRuikd
— The Daily Beast (@thedailybeast) April 25, 2024
«Φυσικά είναι αποφασισμένος να νικήσει τον καρκίνο. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, και ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για να συνεχίσουν», είπε στο πρακτορείο μια πηγή που δηλώνει παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.
Από την άλλη ο βασιλιάς Κάρολος δεν αποκάλυψε ποτέ με τι καρκίνο έχει διαγνωστεί και προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να κρατάει σιγή ιχθύος
Ωστόσο, στα «παρασκήνια» οι βοηθοί του βασιλιά Καρόλου εξετάζουν τακτικά τα σχέδια της βασιλικής κηδείας του, που ονομάζεται «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».
«Τα σχέδια διατηρούνται ενεργά ενημερωμένα. Δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε παν ενδεχόμενο», είπε στην Daily Beast ένας πρώην βασιλικός υπάλληλος με δεσμούς με τους υπηρέτες.
Επίσης, να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν επικαιροποιημένα σχέδια για την κηδεία τους που κατηγοριοποιούνται με κωδικούς που βασίζονται σε γέφυρες. Για παράδειγμα το σχέδιο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ονομάστηκε Επιχείρηση «London Bridge».
Το σχέδιο θανάτου του βασιλιά Καρόλου έχει πάρει το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική Ουαλία.
Βασιλιάς Κάρολος: Μοίρασε τίτλους σε μέλη της οικογένειας – Ποιος δεν πήρε τίποτα;
Η Κέιτ Μίντλετον, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, η Βασίλισσα Καμίλα και η Δούκισσα του Γκλόστερ (η οποία είναι η σύζυγος του δούκα του Γκλόστερ, ξαδέλφου της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ) έλαβαν ολοκαίνουριους τίτλους στις 23 Απριλίου (που ήταν επίσης τα 6α γενέθλια του Πρίγκιπα Λούις) από τον ίδιο τον Βασιλιά
Αλλά ο μικρότερος γιος του 75χρονου μονάρχη, ο πρίγκιπας Χάρι, δεν έλαβε κάποιο νέο ρόλο από τον μπαμπά του.
Σύμφωνα με το Hello! Magazine, η Αυτού Μεγαλειότητα απένειμε νέους τίτλους στα ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Και επειδή ο Δούκας του Σάσεξ είχε παραιτηθεί ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας τον Ιανουάριο του 2020, αυτός θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν απονεμήθηκε νέος τιμητικός ρόλος στον 39χρονο έφεδρο.
Η Κέιτ ήταν ένα από τα βασιλικά μέλη που έλαβαν νέο τίτλο από τον βασιλιά. Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας διορίστηκε ως Βασιλικός Σύντροφος του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής. Και αυτή είναι μια αρκετά ιστορική τιμή γιατί η 42χρονη πριγκίπισσα είναι η πρώτη Βασιλική Σύντροφος που έλαβε αυτή τη θέση.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ονομάστηκε επίσης ο νέος Μέγας Διδάσκαλος του Εντιμότερου Τάγματος του Μπαθ. Όπως αναφέρεται στον επίσημο βασιλικό ιστότοπο, το Τιμητικό Τάγμα του Λουτρού ιδρύθηκε από τον βασιλιά Γεώργιο Α’ το 1725. Ωστόσο, πιστεύεται ότι η παράδοση χρονολογείται ήδη από τον όγδοο αιώνα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο τίτλος δίνεται σε όσους έχουν υπηρετήσει στρατιωτική ή δημόσια υπηρεσία για υποδειγματική υπηρεσία. Πριν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας λάβει τη θέση, οι προηγούμενοι Μεγάλοι Διδάσκαλοι περιλάμβαναν τον πατέρα του, Βασιλιά Κάρολο.
Εν τω μεταξύ, στη βασίλισσα Καμίλα ο Βασιλιάς Κάρολος έδωσε το ρόλο του Μεγάλου Μαγίστρου και της Πρώτης ή Κύριας Δαμάς του Μεγαλόσταυρου του Άριστου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τον σύζυγό της. Αντίθετα, η Δούκισσα του Γκλόστερ ονομάστηκε η νέα Βασιλική Κυρία Σύντροφος του Ευγενέστερου Τάγματος της Καλτσοδέτας.
Ειδήσεις σήμερα
Τσέρνομπιλ: 38 χρόνια από το χειρότερο ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο
Bloomberg: Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στις 9 Μαΐου
Στην Κωνσταντινούπολη ο Φραγκογιάννης για τον 6ο Γύρο Συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας